16.03.2015

До уваги керівників закладів ресторанного господарства!

До уваги керівників закладів ресторанного господарства!

 

За даними епідеміологічної служби, з початку 2015 року в Україні відмічається загострення епідеміологічної ситуації. В Одеській області санепідситуація з інфекційної захворюваності у 2014 році, за результатами аналізу матеріалів держсанепіднагляду, характеризувалась як нестабільна.

Протягом останніх років невирішеним залишається питання проведення періодичного лабораторного контролю продукції в закладах ресторанного господарства. Матеріали держсанепіднагляду свідчать про недотримання обсягів та періодичності лабораторного контролю згідно ДСП 4.4.5–078-2001 Державні санітарні правила «Мікробіологічні нормативи та методи контролю продукції громадського харчування». В Татарбунарському районі взагалі відсутній періодичний мікробіологічний контроль в закладах ресторанного господарства.

         У зв’язку з вищевикладеним, дотриманням санітарного законодавства та з метою попередження випадків інфекційних захворювань в закладах ресторанного господарства району, рекомендуємо керівникам зазначених  закладів заключити угоду з акредитованою лабораторією для проведення відомчого мікробіологічного контролю продукції громадського харчування.

         Інформуємо, що в Татарбунарському районі вищевказані лабораторії знаходяться у Татарбунарському міжрайонному управлінні державної санітарно-епідеміологічної служби в Одеській області (юридична адреса: м.Татарбунари, вул.Тура, 7) та управлінні ветеринарної медицини у Татарбунарському районі (юридична адреса: м.Татарбунари, провулок Ветеринарний, 1).

 

 

Начальник відділу економічного розвитку

і торгівлі райдержадміністрації                                           Н.В.Економ»